DE NIEUWE BEWUSTZIJNS VERZORGERS
7 STAPPEN NAAR EEN GEZOND EN GELUKKIG LEVEN IN DE 21E EEUW

 


      home

hoofdstuk 6

LEVENDE MINERALEN EN VITAMINEN HEBBEN DE TOEKOMST

Zoals u al in eerdere hoofdstukken gelezen heeft is het tijdperk van de vitaminen en mineralen uit een potje voorbij. De wetenscheppers van de 21e eeuw hebben immers ontdekt dat door de  intensieve manier van zaaien, oogsten en fabriceren deze pillen, poeders en tabletten nagenoeg geen LEVENSENERGIE meer bevatten. In de 21e eeuw zullen we dan ook steeds meer overgaan tot het zelf zaaien, oogsten en direct (echt vers) gebruiken van LEVENDE mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen, vetten, eiwitten, vezels etc.

Wat zijn levende mineralen en vitaminen etc. nu precies. Dit zijn levensmiddelen die direct na de oogst gegeten worden. Het resultaat is dat u als consument niet alleen het fysieke product tot u neemt maar ook het veld van energie wat deze producten nog doordringt en omringt. Een paar minuten na de oogst begint de levensenergie van een plant immers al te verzwakken. Na een paar uur is de levensenergie al voor het grootste deel verdwenen en na een paar dagen bijna helemaal weg. En het is juist deze levensenergie die van een voedingsmiddel een levensmiddel maakt.

Zelfs ecologisch, biologisch en/of biodynamisch geteelde groenten en fruit bevatten bijna geen levensenergie meer als ze niet direct worden gegeten. Het feit is en blijft dat door alle tussenstappen (tussenpersonen) het eindproduct vaak pas dagen soms zelfs weken en maanden later in de winkel ligt. Producten die er door koeling en conserveringsmiddelen nog wel aan de buitenkant gezond uitzien maar dit in feite allang niet meer optimaal zijn. Het is dan ook niet voor niets dat de supermarkten en natuurwinkels er bij hun leveranciers steeds meer op aandringen om snel te leveren. De beste dus verste methode is echter om zelf uw levensenergie fabriek te gaan verbouwen.

6. 1 BOUW JE EIGEN LEVENSENERGIE FABRIEK VOOR HET RAAM

Iedere Nederlander is echter in staat om dit tekort aan levensenergie op te vullen door zelf te gaan zaaien, oogsten en direct te consumeren. Hoe gaat dit in zijn werk. Het is eigenlijke heel simpel. Je koopt wat ecologisch kiemzaad bij uw locale boer, natuurwinkel of supermarkt. U laat deze zaden een nacht in bronwater weken. Hierna legt u de zaden in een kiembakje welke u in de vensterbank plaatst (iedere dag met bronwater spoelen) en na 3-5 dagen heb je een fantastische zonovergoten oogst. Een oogst waar je maar een klein handje per dag van nodig hebt om je levensenergietekort mee aan te vullen. Levensenergie die ook de meest optimale ofwel natuurlijke verhouding van levende vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, vetten, eiwitten, vezels etc. bevat ofwel nagenoeg alles wat een mens maar ook dier nodig heeft om van te leven.

En voor de mensen die dit laatste nog niet helemaal geloven het volgende:

  • Wanneer heeft u voor het laatste een olifant gezien die iets anders dan verse planten at.

  • Wanneer heeft u voor het laatste een gorilla gezien die iets anders dan verse planten at.

  • Wanneer heeft u voor het laatste een walvis gezien die iets anders dan plankton at.

Wanneer was dat ook alweer. Nou nooit dus. En al deze planteneters komen niets tekort, gaan nooit naar de dokter, tandarts, fysiotherapeut en beschikken over oersterke lichamen. Tenminste zolang ze niet met de mens meedoen en mee-eten.

Waarom eten wij mensen vandaag dan iets anders dan verse planten. Omdat we dit nodig hebben. Omdat we dit gewend zijn. Omdat we omnivoren zijn. Omdat de schijf van vijf dit voorschrijft. Omdat. Ja waarom eigenlijk. Dat weet niemand eigenlijk meer. Dat zijn we gewoon vergeten.

6.2 MELK IS GOED VOOR ELK. Of….

En nu we het toch nog even over eetgewoonten hebben het volgende. Kent u enig dier op aarde dat na de zoogtijd nog melk drinkt. Niet een dus. De mens is echter na de 2e wereldoorlog opgegroeid met "Melk is goed voor elk". Tenminste, dat was zo totdat de medische wetenschap erachter kwam dat de melk die uit de intensieve veeteelt voorkwam meer allergische reacties voortbracht dan dat het de consument goed deed. In de nieuwste schijf van vijf is de melk dan ook bijna verdwenen. Je hele leven melk drinken is volstrekt onnodig en draagt niets bij aan je gezondheid. Het doet zelfs afbreuk aan je gezondheid. Eind januari 2005 kwam immers een rapport vrij waarin omschreven werd op welke manier onze veestapel gebruikt wordt om chemisch afval te verwerken. Onze dieren krijgen veevoeding te eten die vol met medicijnen, pesticiden, zware metalen etc. zit. Waarom? Omdat het goedkoper is om ons chemisch afval aan koeien, schapen en varkens te voeren dan dat we het ergens moeten storten of laten verwerken. Dus weet wat u drinkt en eet. Het afval van de mensheid. Hier komt nog bij dat melk in duizenden producten verwerkt is die u in uw supermarkt kunt kopen. We eten dus eigenlijk deze hele dag ons eigen (chemische) afval op.  Het is maar dat u het weet. Melk en suiker zijn namelijk de belangrijkste vulmiddelen van ieder voedingsmiddel waar bijna geen levensenergie meer in te bekennen is.

6.3 ONS DAGELIJKS BROOD

Na onze melk is er natuurlijk ook ons dagelijks brood. En daar is niets mis mee zolang we het op een ecologische, biologische en/of biodynamische manier verbouwen, zelf verwerken en direct consumeren. Dus zonder al die wederom chemische bestrijdings, veredelings-, houdbaarheidsmiddelen. Want laten we even duidelijk zijn. Ons huidige dagelijks brood staat stijf van de ellende. We eten meer chemische middelen dan dat we brood consumeren. Tellen we hier ook nog even de gist bij die zich als een, door melk en suiker gevoede, razende storm door ons lichaam verplaatst dan hebben we het recept geschreven voor de volgende turbo fysieke stress c.q. allergie veroorzaker die wij vandaag in het rijke westen kennen.

Echt brood maak jezelf. Hiervoor ga je naar de ecologische, biologische en/of biodynamische boer bij jou in de buurt. Daar koop je het graan. Het verse graan dat nog vol levensenergie zit. Hierna maak je er zelf brood van zonder enige toevoeging. Dat is pas levensbrood.

En laten we voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Alles waaraan door menselijke tussenkomst onnatuurlijke zaken en/of afval aan zijn toegevoegd ontnemen u uw levensenergie waardoor u steeds meer moet eten om te overleven.

Na dit kleine uitstapje weer even terug naar het zelf kiemen.

6.4 AL KIEMEND OP WEG NAAR GEZONDZIJN EN LEVENSGELUK

Nadat u week lang een klein handje vol gekiemde zaden gegeten heeft gaat u het volgende merken:

  1. U krijgt steeds minder snel honger.

  2. U krijgt steeds meer levensenergie.

  3. U krijgt steeds minder vreetbuien.

  4. U valt op een heel natuurlijke manier af zonder strijd.

  5. Uw huid gaat er stralend uitzien.

En wat kost dit wondermiddel:

Nou ongeveer 10-20 cent per dag per persoon.

Ofwel hetzelfde dat u vandaag uitgeeft aan een familie zak chips.

En wat krijgt u ervoor terug. Een groot deel van uw gezondzijn en levensgeluk.

Welke soorten kiemen zijn er:

Er zijn honderden soorten kiemen. Begin maar eens met Mungbonen (taugé) en/of bruine bonen en bouw je assortiment door de maanden heen langzaam uit en test welke kiemen het beste vallen.

Ook bij kiemen geldt: rustig aan opbouwen. Dus een klein handje vol, een tot drie keer per dag voor of tijdens de maaltijd, is alles wat je lichaam nodig heeft om fysiek gezond te blijven. Let er bij het eten van de kiemen tevens op dat deze ook grote schoonmakers van je lichaam zijn. Neem je teveel dan zal je dit direct merken aan de hoeveelheid ontlasting en kleur van je urine.

Dus doe het rustig aan en drink voldoende water om je lichaam evenwicht te ontgiften en energetisch te herstellen in de komende weken en maanden.

Welkom in de Levende vitaminen en mineralen wereld van de 21e eeuw.

naar volgende hoofdstuk

inhoudsopgave